Een goed geheim blijft lang bewaard, maar we willen het geheim Stein graag met jou delen. Ontdek verscholen pareltjes, bijzondere beschermde dorpsgezichten, monumentale kerken en kastelen, de schoonheid van de Maas, de diversiteit in landschappen en natuur! Om je alvast wat inspiratie te geven, hebben we de leukste uijtjes in Stein voor je op een rij gezet!

03 / 2023

De leukste hotspots voor een weekendje Stein

Een goed geheim blijft lang bewaard, maar we willen het geheim Stein graag met jou delen. Ontdek verscholen pareltjes, bijzondere beschermde dorpsgezichten, monumentale kerken en kastelen, de schoonheid van de Maas, de diversiteit in landschappen en natuur! Om je alvast wat inspiratie te geven, hebben we de leukste uijtjes in Stein voor je op een rij gezet!

Steinerbos Belevenispark

In het Steinerbos kun je klimmen, klauteren, zwemmen en roeien. Je kunt zelfs racen op een skelterbaan! Volg het blotevoetenpad om vervolgens op een boomstam te balanceren in hun grote natuurspeeltuin. Spring meters hoog op het springkussen om vervolgens een duik te nemen in het buitenbad. Durf te glijden van een reuze glijbaan, kom knuffelen met de dieren op de kinderboerderij of rij een ritje mee met de Steinerbos Express.

Steinerbos Belevenispark is maar liefst 33 hectare groot. Dat zijn wel geteld 60 voetbalvelden en bij elkaar 330.000 m2! Het ligt midden in het groen en centraal in Limburg. Kortom, plezier voor jong en oud!

Steinerbos Belevenispark ligt op steenworp afstand van ibis budget Stein Maastricht. In het park is ook Brasserie Steinerbos te vinden. Hier kunt u terecht voor een heerlijk borrel op het terras of voor een uitgebreid diner na een lange dag.

Nieuwsbrief

Meer reisinspiratie?

Blijf op de hoogte van al het leuks dat Zuid-Limburg te bieden heeft.

Beschermde dorpsgezichten, natuur en de maas

In het hart van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei, ligt de gemeente Stein. Een waar wandelen fietsparadijs en voor velen een nog onontdekt stukje Zuid-Limburg waar je even weg bent van alle drukte. Stein is authentiek, veelzijdig en verrassend en onderscheidt zich door zijn eigen unieke, stille belevingswereld binnen het drukbezochte Zuid Limburg.

Ontdek Stein in zes prachtige wandelroutes, een rolstoel route, een scootmobiel route en een verrassende fietsroute. Ervaar de diversiteit die Stein te bieden heeft, ontdek de bijzondere verhalen en sta stil bij de schoonheid van het RivierPark Maasvallei.

Culinair genieten voor iedereen

Voor een lekker hapje en drankje voor, tijdens, of na afloop van een mooie wandeling ben je in Stein op de juiste plek. Vele gezellige terrasjes wachten op jou. Uitgebreid ontbijten, lunchen of dineren kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, uit eten in Stein is altijd fijn!

Brouwerij De Fontein is een kleinschalige, ambachtelijke brouwerij met een sfeervol proeflokaal en terras. Zo kun je in een landelijke omgeving van alle huisgemaakte producten genieten die de brouwerij te bieden heeft zoals: speciaalbieren, likeuren, vlaai, et cetera. In de zomer kan dat op het weidse terras, in de winter lekker bij de kachel.

De omgeving kent vele mooie fiets en wandelroutes en is kindvriendelijk. Het proeflokaal is gelegen aan de knooppuntenroute nabij knooppunt 41. Op de website van Brouwerij de Fontein vind je verschillende wandel en fietsroutes die als begin en eindpunt de Fontein kennen.

LUNA Eten & Drinken Stein is in het winkelcentrum van Stein gevestigd. Het is een veelzijdige zaak waar je kunt genieten van lekkere lunchgerechten of een heerlijk diner.

Daarnaast biedt LUNA Eten & Drinken diverse arrangementen aan, waaronder ontbijten, high tea, high wine en high beer. Maar ook voor grotere groepen of een werkborrel is LUNA het juiste adres. Alvast een tafel reserveren? Klik hier.

Nieuwsgierig geworden naar de verborgen parels van Stein? Boek nu je overnachting bij ibis budget Stein Maastricht. Nog een leuke tip: bij ibis budget Stein Maastricht zijn ook leuke arrangementen te boeken. Nee contact op het met hotel via +31 (0) 46 207 10 10 om alle ins & outs te weten te komen.